31.01.2016. U petak, 29. siječnja 2016. u prostorijama Glazbene škole Jastrebarsko, svečano je obilježena 90. obljetnica Nogometnog kluba Jaska.Najstariji sportski kolektiv jaskanskog kraja dostojno je obilježio devet desetljeća svog djelovanja.

Kroz dvosatni program, dvjestotinjak uzvanika je upoznato ili se prisjetilo svih najznačajnijih događaja i brojnih anegdota iz bogate povijesti kluba sa Centrale. Predstavnici svih generacija javno su evocirali svoje uspomene, a poslušane su i tri klupske himne, od kojih je jedna posvećena mladim naraštajima. Uz sadašnjeg predsjednika Kluba, Alena Vučinu, prigodni je govor održao i gradonačelnik Grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, koji je poželio NK Jaski sve najljepše u budućnosti.

Predsjednik, Alen Vučina, pri kraju proslave dodijelio je posebne zahvalnice najstarijiim živućim nekadašnjim igračima Nogometnog kluba Jaska, a sve nazočne pozdravio je, uz uručenje prigodnih poklona slavljeniku, i viši savjetnik predsjednika HNS-a, Zorislav Srebrić. Asistirali su mu ponajveća jaskanska nogometna legenda, Marijan Bradvić, i nekadašnji trener Jaske, ujedno i jedna od najvećih legendi Dinama, proslavljeni, Drago Vabec.

Na samom kraju, nazočni su na pozornici pozdravili predstavnike svih sadašnjih klupskih uzrasta s njihovim trenerima te kompletnu seniorsku momčad Jaske, vidjevši tako na jednom mjestu Jaskinu sadašnjost i budućnost.

Preneseno sa www.jastrebarsko.hr