Sjednica Skupštine Sportske zajednice Grada Jastrebarskog, koja se održala u srijedu, 28. prosinca donijela je prvi dokument u svojoj povijesti koji će vrednovat rad udruga i regulirat način raspodijele financijskih sredstava članicama Zajednice.

Na prijedlog Upravnog odbora Zajednice, članice su izglasale navedeni dokument (26 za, 3 suzdržan) te tako prihvatile prijedlog koji definira način i po kojim kriterijima će se vršiti raspodjela financijskih sredstava namijenjene klubovima. Usvojenim dokumentom riješen je dio problema koji je godinama bio kamen spoticaja u Zajednici, a odnosi se na visinu sredstava koliko je koja udruga sufinancirana od strane Zajednice.sportska 1

Cilj Upravnog odbora je također kroz ovaj dokument uključiti udruge više u rad Zajednice kako bi sa svojim prijedlozima i aktivnostima pomogle u razvoju sporta na području Grada Jastrebarskog.sportska 3

Usvojen Financijski plan i Plan rada za 2017 godinu.

Na sjednici je također usvojen financijski plan, te plan rada za sljedeću. Financijski plan iznosi 1.370.000 kn, a usvojeni plan rada prilično je ambiciozan s obzirom na problematiku Zajednice koja je riješena u 2016. godini.

Također, usvojen je i prijedlog visine članarine,koje će članice Zajednice plaćati na razini godine. Visina je simbolična, a kreće se od 100,00 kn do 400,00 kn za pojedine članice, ovisno u kojoj se grupi, kategorizacije sporta nalaze.  

sportska 2