Hrvatski olimpijski dan obilježen je 11. rujna 2017. u prostorima dječjeg vrtića zajedničkom suradnjom Sportske zajednice Grada Jastrebarskog, Karate kluba Jastreb i dječjeg vrtića Radost.

Nakon kratkog uvoda i objašnjenja što slavimo na taj dan i zašto tada nosim bijelu majicu, djeca su imala prilike vidjeti neke osnovne elemente karate sporta. Nakon demonstracije, svi su aktivno sudjelovali u vježbanju kroz poligone i tehnike koji su pripremili i demonstrirali članovi karate kluba Jastreb. Kasnije su tradicionalno svima podijeljene bijele majice kao znak mira koje se dijele svake godine na ovaj dan. U obilježavanju dana, sudjelovali su starije dječje grupe.

 

20170911 095321

Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, koja slavi 26. godišnjicu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora, danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

 

20170911 095553