U četvrtak 21. prosinca u Centru za kulturu održala se sjednica Skupštine Sportske zajednice Grada Jastrebarskog. Na zadovoljstvu svih prisutnih, sjednica je trajala neuobičajeno kratko s obzirom kako su iste prijašnjih godina znale trajatI i po nekoliko sati.

Na dnevnom redu od 10. točaka našlo se nekoliko tehničkih stvari koje su se morale usvojiti na Skupštini.

Osim usvojene dopune Statuta po pitanju obavljanja gospodarske djelatnosti Zajednice, skupštinari su također usvojili i dokument Smjernice za donošenje kriterija i dodjelu financijskih sredstava članicama SZGJ za razdoblje 2018 – 2019. godine. Naime, isti je po prvi puta usvojen prošle godine samo za 2017. godinu, te se pokazao kao kvalitetan način na kojim se temelji raspodjela financijskih sredstava klubovima s obzirom na kategorizaciju sportova.

sz 6

Predsjednik Zajednice, Domagoj Šlat, informirao je Skupštinare o prestanku postojanja članice Teniski klub Jastreb, te na kraju predstavio Plan rada i Financijski plan za 2018. godinu.

Financijski plan za 2018. godinu koji bilježi povećanje od 5,35 % u odnosu na 2017. godinu, a ukupno iznosi 1.449.100,00 kn.

U programu rada uz kvalitetnu podršku jaskanskih sportskih udruga, Zajednica je veliku pažnju usmjerila i na sportsku infrastrukturu. Prije dvije godine krenula s planskim ulaganjima u sportske objekte kako bi isti zadovoljili minimalno one osnovne uvjete korištenja, ali i s većim ulaganjima koja podrazumijevaju rekonstrukciju ili gradnju  objekata, odnosno sportskih igrališta. Tako će se, nakon izgradnje igrališta s umjetnom travom na Centrali, ulaganja u objekte NK-a Sveta Jana i MNK-a Slavetić, i u 2018. godini nastaviti sa ulaganjima u sportske objekte jer je u gradskom proračunu osigurano još dodatnih 400 tisuća kuna za tu svrhu.

Skupština je bez rasprave jednoglasno prihvatila i usvojila Plan rada i Financijski plan za sljedeću godinu. Nakon raspisanog javnog poziva, provesti će se postupak gdje će Komisije svih kategorija sportova dostavit prijedloge raspodijele sredstava Upravnom odboru i Skupštini, koja će se sastati ponovno u veljači kada će ujedno biti i izvještajna Skupština.

Za kraj predsjednik Domagoj Šlat, zaželio je svima Sretna Božić i uspješniju Novu godinu sa željama da se ostvare svi osobni i poslovni planovi.