Na jučerašnjoj redovnoj i izvještajnoj sjednici Skupštine Zajednice u Centru za kulturu osim primanja mažoretkinja u članstvo Zajednice, usvojeno je Izvješće o radu, Financijsko izvješće za 2017. godinu, kao i detaljna raspodjela financijskih sredstava za 2018. godinu.

                Osim već navedenih točaka koje su se nalazile na dnevnom redu sjednice, skupštinari su bili obaviješteni o prestanku članstva Odbojkaškog kluba Jastreb. Naime, vodstvo kluba likvidiralo je udrugu pri Uredu državne uprave Zagrebačke županije. U objašnjenju vodstva kluba, unatoč podršci Zajednice, stoji da su zbog više razloga odlučili da ugase klub. Najvažniji razlozi bili su, nezainteresiranost mladih, te višekratni pokušaji pokretanja škole odbojke gdje nisu mogli okupiti dovoljan broj mladih koji bi se uključili u treninge, kao i ljude koji bi se uključili kasnije u rad samog kluba.

Mažoretkinje jednoglasno do punopravnog članstva!

                Kao privremena članica koja je dobila status nakon što je zadovoljila sve uvjete prema Statutu Zajednice, predsjednica Svetojanskih mažoretkinja, Mateja Baltorinić održala je kratku prezentaciju kojom se predstavila skupštinarima. Prije samog glasanja, u izlaganju je istaknula da će mažoretkinje svojim radom i zalaganjem kao i do sada, opravdati članstvo u Zajednici, te se nada uspješnoj suradnji sa svim članicama.sz 8 2

               

                Usvajanjem na jučerašnjoj sjednici detaljnu raspodjelu sredstava u okviru financijskog plana, završen je i postupak dodijele financijskih sredstava članicama koje su se javile na javni poziv za sufinanciranje javnih potreba u sportu za 2018. godinu. Na temelju odluka Komisija svih 4. kategorija sportova većinom glasova su prihvaćeni njihovi prijedlozi, te će u skladu s tom odlukom Zajednica i članice potpisati Ugovore o sufinanciranju za 2018. godinu.

sz 4 2

 

Izvješće o radu u digitalnom formatu

                Uz Financijsko izvješće, usvojeno je i Izvješće o radu, koje je ove godine uz pismeni oblik, dobio i video format koji su skupštinari imali priliku vidjeti na jučerašnjoj sjednici. Video možete pogledati na sljedećem linku:Izvjesce o radu 2017. godina

 

sz 7 2

 

                Na kraju u govoru kao gost, gradonačelnik Zvonimir Novosel je istaknuo zadovoljstvo radom Zajednice unazad dvije godine i njenih članica. Istaknuo također da od strane Grada, vodstvo Zajednice i njene članice imaju potporu, te da je Grad otvoren za svaku suradnju i pomoć kao što je bio slučaj i do sada.

 

sz 1 1