U prekrasnom ambijentu perivoja svečano je otvoreno vježbalište na ponos svih Jaskanaca.

Otvorenjem se obilježio i Svjetski dan sporta (zadnja srijeda u mjesecu svibnju), dan koji je ustanovljen kako bi se ukazalo na svjesnost i pozitive učinke tjelesnog vježbanja, te aktivnom i zdravom načinu života. Upravo ovim projektom Sportska zajednica i Grad Jastrebarsko htjeli su istaknut i naglasiti važnost tjelesne aktivnosti i vježbanja.

                Zajedničkom suradnjom Grada Jastrebarskog, Hrvatskog olimpijskog odbora, Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije i Sportske zajednice Grada Jastrebarskog realiziran je projekt koji je bio prijavljen na natječaj HOO-a, „Aktivna zajednica“ iz kojeg su osigurana sredstva za nabavku i kupnju sprava za vježbalište.

Cijena samih sprava koje su instalirane na vježbalištu iznosi 60.000,00 kn. HOO financirao je s iznosom od 30.000,00 kn, Zajednica sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije 20.000,00 kn i Sportska zajednica Grada Jastrebarskog s 10.000,00 kn.

Cjelokupan projekt sa kupnjom sprava iznosi 425.000,00 kuna. Od toga, Grad Jastrebarsko je sa iznosom od 365.000,00 kuna financirao zemljišne radove, izradu projekta, te uređenja samog vježbališta i prostora oko njega.

Otvaranju su prisustvovali gosti iz HOO Siniša Krajač (zamjenik glavnog tajnika), Boris i Mario Makarun (dopredsjednik i glavni tajnik Zajednice sportova Zagrebačke županije), saborski zastupnik Mihael Zmajlović, zamjenici gradonačelnika Stipe Bučar i Domagoj Šlat, te gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Gosti su u govoru istaknuli važnost otvaranja ovakvih vježbališta jer su idealna rješenja za svaki grad u povećanju dostupnosti i mogućnosti za tjelesnom aktivnošću svih građana. Također, potiče zdraviji i aktivniji način života lokalne zajednice.

Gradonačelnik Zvonimir Novosel ovom je prilikom izjavio:

„Ovo vježbalište je logični dodatak sadržajima našeg Perivoja koji je postao omiljeno mjesto okupljališta rekreativaca, trkača, šetača, biciklista i svi ostalih posjetitelja. Modernim sadržajem otvaramo novi vid rekreacije, a prema posjećenosti vidljivo je da je upravo ovo našim sugrađanima bilo potrebno“, poručio je gradonačelnik Novosel te nastavio: „Ovo nije kraj radova, uskoro ćemo izgraditi i parkiralište, hortikulturno urediti prostor kako bi ga zaštitili od prometnice, ali i s ciljem da vježbanje bude ugodnije u hladu. Plan je također izgraditi i sanitarni čvor. Ovo vježbalište je vježbalište svih Jaskanki i Jaskanca, i nadam se da će ga koristiti i  čuvati!“ IMG 2809

Na kraju samog otvaranja, zamjenik Gradonačelnika i predsjednik sportske zajednice, Domagoj Šlat zahvalio se Gradu i svim institucijama koje su zajedničkom suradnjom realizirale ovaj dugogodišnji cilj sportske zajednice, na korist svih nas. Također je istaknuo, da su oprema i sprave za vježbanje dostupne su i mladima i starima, te se mogu koristiti u svako godišnje doba.IMG 2868

Tijekom samog otvorenja, svoje nastupe imale su Svetojanske mažoretkinje i plesni studio Instinct, državne prvakinje u svom sportu, a kao posebni gosti otvorenja, sudjelovali su i poznati Street brothers-i.

IMG 2841

Braća koja su dodatno popularizirali ovaj tip vježbanja, uz demonstraciju osnovnih vježbi na spravama, održali su i posebnu točku naprednih vježbi, koje je sve prisutne ostavio bez daha uz veliko oduševljenje.  IMG 2841