Ovog vikenda na stazi Malino kraj Oriovca vožena je posljednja ovogodišnja utrka PH u supercrossu, čime je i službeno završena sezona motocrossa i supercrossa za ovu godinu.

Nakon odvožene sezone koja je bila izrazito duga, gdje je voženo 10 utrka za PH u disciplini motocross i 3 utrke u disciplini supercross, Danko Braim, može biti izuzetno zadovoljan sezonom, unatoč težoj ozljedi koju je zadobio tijekom sezone.

Što se tiče motocrossa, po šesti puta za redom, Danko je postao prvak Hrvatske u klasi veterani-A. Od 10 utrka na 8 je pobijedio, a na dvije bio drugi i to uz vrlo bolnu povredu ramena koju je zaradio na utrci u Donjoj Petrički. Naime, utrka je bila prekinuta nakon pada, gdje je ostao bespomoćno ležati na stazi, ispod motora. Što se pak tiče supercrossa, jučerašnjom pobjedom, (3 od 3) postao je prvak Hrvatske po treći puta za redom ( klasa veteran-A).

Izbornik Hrvatske reprezentacije

Osim što je višestruki prvak Hrvatske u veteranskoj kategoriji, Braim je u funkciji izbornika u ovoj sezoni vodio i reprezentaciju Hrvatske u Poljski Gdansk, gdje su nastupili na Europskom kupu nacija. Na natjecanju naši vozači zauzeli su solidno 9.mjesto.

 

21270950 1635663813124484 4250193363287765951 n

Uz sve nabrojeno i ozljedi tijekom sezone, Danko je uspio i odvoziti nekoliko utrka za prvenstvo Slovenije gdje je ostvarivao rezultate između 3.i 5. mjesta.

Prema izjavama Danka, ova sezona ocijenjena je kao vrlo uspješna. Sada slijedi stanka i kraći odmor, a ako se uspije zatvoriti financijski plan za sljedeću godinu, kondicijski treninzi i pripreme za sezonu 2019. počinju već u siječnju.

braim