U utorak 18. prosinca u dvorani Glazbene škole Jastrebarsko održala se radna sjednica Skupštine Sportske zajednice Grada Jastrebarskog.

 

Novi dopredsjednik i član Upravnog odbora Zajednice

Nakon neopozive ostavke, zbog osobnih razloga dosadašnjeg dopredsjednika i člana Upravnog odbora g. Romana Rodića koju je i Skupština prihvatila, za novog dopredsjednika izabran je predstavnik Karate kluba Jastreb, Ivan Hodak, dosadašnji član Upravnog odbora. Osim dopredsjednika, za novog člana Upravnog odbora izabran je Tomislav Matek, predsjednik NK Desinec. U svojim govorima, obojica su se zahvalila na povjerenju, te su istakli da će im biti zadovoljstvo nastaviti raditi, ali i uključiti se u rad sadašnje uprave Zajednice.

Navedene funkcije Hodak i Matek će obavljati do kraja mandata, odnosno do svibnja, kada je izborna godina i kada se bira novo vodstvo Zajednice.

Karlo Ivan                                                           Ivan Hodak (Karate klub Jastreb)

SZ 2                                          Tomislav Matek (prvi s lijeva - predstvanik Nk Desinec)

Skupština zadovoljna povećanjem Financijskog plana za 2019 godinu

Skupština na čelu s predsjednikom Šlatom izrazila je zadovoljstvo da Grad nastavlja pratiti i podupirati rad Zajednice. Povećanjem dotacije od Grada za 56.000,00 kuna Zajednica je financijskim planom navedenu svotu usmjerila za rad sportskih udruga kroz stavke Trening i natjecanje, te Sportske dvorane. Ta sredstva su u potpunosti opravdana, jer od sljedeće godine u sustav financiranje po prvi puta ulaze Svetojanske mažoretkinje, a isto tako u financiranje se vraća i Rukometni klub Jaska koji je krenuo sa službenim natjecanjima nakon stanke od 6 godina.

Osim navedenog, po prvi puta u povijesti Zajednice poticati će se izvrsnost sportaša i školovanje trenera. Naime u Financijskom planu dodana je stavka Poticanje i razvoj kvalitete sporta na području Grada Jastrebarskog. Cilj je u skladu s mogućnostima, financijski pomoći svakom sportašu, treneru ili studentu kineziologije u njihovom nastojanju da se školuju ili natječu na državnoj, ali i međunarodnoj razini ako se za to ukaže prilika.  

SZ 4

Nastavak isključivanja neaktivnih udruga iz Zajednice

Predsjednik Zajednice, Domagoj Šlat, informirao je Skupštinare o prestanku postojanja udruge Škole nogometa Nk Vinogradar kao i NK Dinamo Vukšin Šipak. Navedene udruge, su temelje dostavljenog Rješenja Ureda državne uprave, odnosno odlukom Skupštine isključene i obrisane iz Registra članica Sportske zajednice. U zadnje tri godine iz Zajednice je zbog neaktivnosti udruga i zbog toga što pravno, odnosno zakonski nisu više postojali, isključeno 16 udruga. Brisanje svih neaktivnih udruga važan je uvjet normalnog funkcioniranja Zajednice i ostvarivanja potrebnog kvoruma prilikom sazivanja sjednica Skupštine.

Nastavlja se sa obnovom sportske infrastrukture i pripremom projektnih ideja

U programu rada uz kvalitetnu podršku jaskanskih sportskih udruga, Zajednica je veliku pažnju usmjerila i na sportsku infrastrukturu. Prije tri godine krenulo se sa planskim ulaganjima u sportske objekte kako bi isti zadovoljili minimalno osnovne uvjete korištenja, ali i s većim ulaganjima koja podrazumijevaju rekonstrukciju ili gradnju  objekata, odnosno sportskih igrališta.

Tako će se i sljedeće godine s dodatnih 231.000,00 kuna iz Proračuna Grada nastaviti raditi na obnovi sportske infrastrukture, a posebice veseli izrada projektne dokumentacije za kompleks atletskih staza s popratnim sadržajima koji bi po planu sa izgradnjom trebalo krenuti u 2020 godini.

SZ 6

Nakon kratke ali sadržajne sjednice, predsjednik Domagoj Šlat, zaželio je svim sportašima i sportskim djelatnicima Sretna Božić i uspješniju Novu godinu sa željama da se ostvare svi osobni i poslovni planovi.