U nedjelju, 29. svibnja u organizaciji Grada Jastrebarskog i Športske zajednice grada Jastrebarsko, u suradnji s članicama Zajednice i drugim udrugama koje se bave tjelesnom aktivnošću je obilježen Svjetski dan sporta.


Preko 120 sportaša i rekreativaca je prezentiralo građanima rad svojih udruga koji su se potrudili zanimljivim demonstracijama dočarati sport ili sportsku disciplinu kojim se bave. Obzirom na broj udruga koje sudjelovalo, priredba je trajala dva i pol sata, uključujući i direktan prijenos na Radio Jasku.

Svjetski dan sporta4
Predsjednik ŠZGJ Domagoj Šlat otvorio je manifestaciju i zahvalio se svima koji su se odazvali i na taj način omogućili da uspješno prođe ovo sportsko druženje u centru Grada.


Od članica Zajednice, sudjelovali su svi klubovi koji provode trenažni proces s djecom, a i oni koji su usmjereni na rekreaciju. Tako su Svjetski dan sporta u Jastrebarskom obilježile sljedeće udruge: Orijentacijski klub Jelen, Kickboxing klub Jastreb, Nogometni klub Vinogradar, Karate klub Jastreb, Nogometni klub Jaska, Judo klub Jaska, Stolnoteniski klub Jaska, Motocross klub Jaska, Hrvatsko planinarsko društvo Jastrebarsko, Teniski klub Gem, Košarkaški klub Jaska, Atletski klub Jastreb 99, Društvo naša djeca Jastrebarsko – Sportska škola Mali vitez, Svetojanske mažoretkinje i Zelena livada.


U sklopu manifestacije, u našem Gradu, nagradnom igrom je završena i kampanja „Biciklom na posao“. Glavnu nagradu - bicikl, na temelju najviše sakupljenih „lajkova“ osvojio je Ratko Stojković. Nagradna igra se provodila na službenoj Facebook stranici Grada u kojoj su mogli sudjelovati svi građani koji jednim dijelom odlaze na posao biciklom. U sklopu kampanje, Udruga sindikat biciklista u nedjelju je također priredila i mali poligon za bicikliste koji su ga mogli proći i na taj način se upoznati s prometnim propisima i pravilima ponašanja u prometu.

Svjetski dan sporta16

Reportažu sa "Strossa" pogledajte ovdje.