Razvijanje sporta i poticanje djece da od najmlađih dana budu zainteresirani za bavljenje sportom ili nekim vidom rekreacije cilj je Hrvatskog olimpijskog odbora, svih sportskih klubova i Športske zajednice Grada Jastrebarskog.

nk desinec 5

Nakon nekoliko posjeta Nogometnom klubu Desinec, Športska zajednica je kroz razgovor s novim vodstvom kluba, te Tomislavom Matekom, predsjednikom kluba, došla do zaključka kako postoji nada da se formira najmlađa momčad kluba i da NK Desinec krene s kvalitetnim radom na novoj generaciji. Tako su Kristian Mesić, tajnik kluba, Tomislav Matek i ostali članovi kluba uspjeli u želji i krenuli su s treninzima i pripremama za sezonu natjecanja koja počinje ove godine u rujnu. Povodom toga je Športska zajednica Grada Jastrebarskog uz pomoć Hrvatskog olimpijskog odbora, pronašla način kako da ovih mladim nogometašima olakša prve korake u sustavnom treningu, te im poklonila rekvizite da se čim lakše i kvalitetnije mogu pripremati za nadolazeća natjecanja.

nk desinec 7

Matek i Mesić zahvalili su se u ime kluba i djece za razumijevanje i podršku koju su prema njima pokazali Hrvatski olimpijski odbor i Športska zajednica grada Jastrebarsko. Lopte, čunjeve, mreže i ostale rekvizite malim nogometašima uručili su predsjednik Zajednice Domagoj Šlat i tajnik Marko Gvozdanović, te im poželjeli puno uspjeha na prvim utakmicama. Sretno dečki!