Hrvatski olimpijski dan obilježen je 12. rujna 2016. u prostorima dječjeg vrtića Radost u suradnji sa Dječjim vrtićem Radost, Športskom zajednicom Grada Jastrebarsko i Karate klubom Jastreb, te gostom iznenađenja olimpijskim pobjednikom Josipom Glasnovićem.


Nakon upoznavanja s našim zlatnim olimpijcem djeca su imala prilike vidjeti neke osnovne elemente karate sporta te su i sami aktivno sudjelovali u vježbanju. Sve prisutne su došli pozdraviti i zamjenici gradonačelnika, Domagoj Šlat koji je ujedno i predsjednik Športske zajednice, te Stipe Bučar. Kasnije su tradicionalno svima podijeljene bijele majice kao znak mira koje se dijele svake godine na ovaj dan.

DSC 2295 Small

 

Prigodno, Hrvatski olimpijski dan, obilježen je i u Osnovnoj školi Ljubo Babić i Srednjoj školi Jastrebarsko.

DSC 2289 Small

DSC 2298 Small

Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, koja slavi 25. godišnjicu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora, danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

DSC 2300 Small