Jaskanski Kreator Racing MX Team prvak je Hrvatske u motocrossu u konkurenciji juniorskih timova.To je drugi naslov u nizu za Kreator Racing Team, a osim toga, vozači jaskanskog tima osvojili su i pojedinačne naslove u svojim klasama pa se Kreator Racing MX team i 2016. može pohvaliti da je osvojio sve kategorije u kojima se natjecao.

Prvenstvo Hrvatske u motocrossu 2016. sastojalo se od 10 utrka, sezona je počela još u ožujku, a svoje nove titule vozači Kreator Racing MX teama potvrdili su 18. rujna na posljednjoj utrci sezone u slovenskom Šentvidu pri Stični.

Matija Šterpin obranio je naslov prvaka Hrvatske u klasi MX65, Nikola Hranić obranio je naslov prvaka u klasi MX85, a zajedno s trećim članom tima - Antoniom Blažekovićem, obranili su naslov Kreator Racing MX teama u konkurenciji juniorskih timova Prvenstva Hrvatske. U ulozi voditeljice tima i ove se godine istaknula Gea Gaži Pavičić a potez direktora Kreator Grupe- Jaskanca Davorina Štetnera, da nakon Formule Renault i kartinga tim usmjeri prema motocrossu pokazao se dobitnom kombinacijom.

Također, Kreator Racing MX team ove je sezone ostvario uspjeh i na međunarodnom planu. Nikola Hranić postao je prvak jugoistočne zone Europskog prvenstva u klasi EMX85, dok je Matija Šterpin u svom debitantskom nastupu na utrkama Europskog prvenstva jugoistočne zone u klasi EMX65 zauzeo drugo mjesto i titulu viceprvaka.

U dvije godine natjecanja u državnom motocross Prvenstvu, jaskanski Kreator Racing MX team do sad je prikupio 7 naslova prvaka, a sljedeće sezone cilj je nastaviti u istom ritmu i na domaćem i na međunarodnom planu.