U sklopu manifestacije „Ljeto u Jaski“ koja će se održati 02.07.2017. godine u Perivoju dvorca Erdody, Društvo za sport i rekreaciju „Jastreb extreme“ uz partnere Atletski klub „Jastreb 99“, Centar za kulturu Jastrebarsko i gradsku turističku zajednicu organizirati će jubilarni po šesti put Humanitarni 6-satni ultramaraton za Inkluzivni centar za djecu Profectus.

Ovo događanje ima tradiciju održavanja već 6 godina zaredom, te nema natjecateljski karakter. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u hodanju ili trčanju koliko tko želi krugova po parku i time sudjeluje u ovom humanitarnom sportsko-rekreacijskom događanju. Ultramaraton počinje u 12:00 sati i traje do 18:00 sati, a hoda ili trči se krug u dužini od 800m. Kao i prethodnih godina ova aktivnost ima humanitarni predznak, i ove godine svi sudionici pridonijeti jednom humanom činu, prikupljanju novca za Inkluzivni centar za djecu PROFECTUS.

ultramaraton2017 plakat

Tradicionalno već treću godinu ovo događanje će popratiti Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja, a i po prvi puta Hrvatska udruga kontrolora letenja, navedeni će pružitipotporu sponzoriranjem pretrčanih krugova, odnosno kilometara. Pozivaju se svi sportaši, rekreativci i šetači da svojim sudjelovanjem pomognu ovoj humanitarnoj akciji.