U subotu se održava Jaskanski Vinski treking pod nazivom „Wine Trail&Run 2017.“. Ova jedinstvena međunarodna, izuzetno značajna i važna sportska manifestacija s turističkim obilježjem, okupit će rekordan broj, od preko petsto natjecatelja iz cijele Hrvatske, te Slovenije, Ausrije, Kanade, Luksemburga i Španjolske.

U sklopu ovog događanja jaskanski vinari će imati priliku prezentirati svoja vina, a mala seoska gospodarstva ugostiteljsku i turističku ponudu. Ove godine natjecatelji će imati priliku nastupiti u tri različite kategorije trail utrke: 8km, 15km i 22km. Utrka će se odvijati na području Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje, a start i cilj utrke je 19.08.2017. u 11:00h kod Lovačke kleti na Plešivičkim Poljanicama.

start 2015 1

Ovoj manifestaciji svake godine potporu daju Grad Jastrebarsko, Sportska zajednica grada Jastrebarskog i Zajednica sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, a kao vrlo dobrog promotora grada i okolice prepoznali su je Turistička zajednica grada Jastrebarsko i Turistička zajednica Zagrebačke županije.

Želja organizatora Društva za sport i rekreaciju Jastreb extreme je da svi natjecatelji uz sportsko nadmetanje, uvijek sa ovakve utrke nose lijepa sjećanja i budu vrlo dobro upoznati sa krajem gdje se utrka održava.

croatian wine guide plesivica rend hgtvcom 616 462plesic 26panoramajapetic