Protekli vikend u okolici Jastrebarskog održano je deveto kolo nacionalne Treking lige pod nazivom Jaskanski Vinski treking 2017 „Wine trail&run“.

Ova manifestacija se u gradu Jastrebarskom održava već sedmu godinu, te su je ove godine u rekordnom broju posjetili natjecatelji iz sedam zemalja: Slovenije, Austrije, Luxemburga, Španjolske, Francuske, Kanade te iz cijele Hrvatske. Svi prijavljeni natjecatelji, abilo ih je ukupno 541, natjecali su se u tri različite kategorije: Kapljica (Light) 8km, Škropec (Active) 15km, Gemišt (Challenge) 22km. Start i cilj utrke bio je na Plešivičkim Poljanicama, a utrka se je odvijala po Parku prirode Žumberak Samoborsko gorje.
Po kategorijama su pobijedili sljedeći natjecatelji:
Kapljica (Light) žene:
Elena Ban
Nola Jandrečić
Ivana Halapir

kapljica žene

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapljica (Light) muški:
Josip Domjančić
Goran Hek
Vladimir Kamenski

kapljica muški

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Škropec (Active) žene:
Maja Marukić
Matea Mamić
Jelena Đorđević

škropec žene

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Škropec (Active) muški:
Mario Špoljar
Željko Konosić
Alexis Quiot (Francuska)

škropec muški

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gemišt (Challenge) žene:
Helena Gleđa
Jelena Brezak
Petra Kulić

gemišt žene

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gemišt (Challenge) muški:
Nikola Špoljar
Marko Gorički
Goran Lesjak

gemišt muški

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U sklopu ovog događanja jaskanski vinari imali su priliku prezentirati svoja vina, a mala seoska gospodarstva ugostiteljsku i turističku ponudu. Upoznavanje ljepota prirode, ugostiteljske i turističke ponude Jaske i okolice ima za cilj ova sportska manifestacija, a veliki broj natjecatelja je proveo cijeli vikend na našem području. Povećani broj noćenja pridonosi turističkom značaju našeg grada i okolice.
Ovakve utrke zasigurno imaju budućnost i postoji velika potreba za njima. Veliki broj ljudi želi upoznavati dijelove Hrvatske na ovakav način, jer im se uz sportsko natjecanje nudi i mogućnost upoznavanja ugostiteljske i turističke ponude određenog dijela naše zemlje.
Ovogodišnjoj manifestaciji potporu su dali Grad Jastrebarsko, Sportska zajednica grada Jastrebarsko i Zajednica sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, te Zeleni prsten Zagrebačke županije, a kao vrlo dobrog promotora grada i okolice prepoznali su je Turistička zajednica grada Jastrebarsko i Turistička zajednica Zagrebačke županije. Utrka se je održavala uz dozvolu i također potporu Parka prirode Žumberak Samoborsko gorje.