Tradicionalno natjecanje u orijentacijskom trčanju, 14. Nenina utrka održana je u subotu 14. travnja u organizaciji Orijentacijskog kluba Jelen.

Natjecanje se održalo na novoj karti Mokrica, što je natjecanju donijelo status Prvenstva Hrvatske i bodovalo se za Kup Hrvatske. Rekordnih 172-oje natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije stiglo je u Gornje Izimje, a najbrži u elitnim kategorijama bili su Matjaž Štanfel iz OK Sova te Mirja Pavić iz OK Japetić.

14. Nenina utrka Antonio Cindrić

Natjecatelje je ispred Grada Jastrebarsko i Sportske zajednice grada Jastrebarsko pozdravio dogradonačelnik i predsjednik SZGJ, Domagoj Šlat. Ovim putem želimo se zahvaliti obitelji Novosel, Gradu Jastrebarsko, mjesnom odboru Izimje te Svetojanskim mažoretkinjama na pruženoj podršci, ali i svima koji su pomogli da ovo natjecanje bude na ovako visokoj razini.

Jaskanski noćni sprint

Nekoliko sati kasnije, u perivoju parka Erdödy održano je noćno orijentacijsko natjecanje, Jaskanski noćni sprint. Ovo zanimljivo i izazovno natjecanje održalo se po prvi puta u Jastrebarskom te je nastupilo 42-oje natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije. U parku se u elitnoj muškoj kategoriji najbolje snašao Petar Delić, a u ženskoj najbrža je bila Emilija Milić, članica Policijske akademije.

Jaskanski noćni sprint proglašenje

OK Jelen je ovim natjecanjima još jednom pokazao zavidnu sposobnost organizacije kvalitetnih natjecanja, a s natjecanjima nastavljamo već ovaj vikend u Kupinečkom Kraljevcu, Prvenstvom Hrvatske na duge staze.