Nakon uspješno organizirane 14. Nenine utrke u Jastrebarskom, članovi Orijentacijskog kluba Jelen nastavili su sezonu nastupom na 33. prvenstvu Kapele održanom 21. i 22. travnja u Dugavama i Kupinečkom Kraljevcu.

Prvog dana održano je sprint natjecanje gdje je najuspješnija bila Martina Bedeković Tanković s petim mjestom u elitnoj ženskoj kategoriji. Isto mjesto osvojio je i Marijan Bogović u M50 kategoriji, a Miroslav Besten bio je deseti. U M35 kategoriji Daniel Fabijanić i Dalibor Stankovski zauzeli su 11. odnosno 18. mjesto.

Prvenstvo Hrvatske na duge staze održano je na novoj karti Štrpet, pored Kupinečkog Kraljevca gdje je OK Jelen nastupio s 10 natjecatelja. Najbolji je bio Marijan Bogović s drugim mjestom u M45 kategoriji, a Zdravko Šaflin je zauzeo 12. mjesto. Ana Beblek i Martina Bedeković Tanković su zauzele peto i šesto mjesto u elitnoj kategoriji, a Željka Gajdek i Draženka Birkić stigle su do petog i 17. mjesta u seniorskoj kategoriji.

U muškoj elitnoj kategoriji Ivan Šeperić-Grdiša zauzeo je 12. mjesto, a Dragutin Mulig stigao je do petog mjesta u seniorskoj kategoriji. Daniel Fabijanić ostvario je sedmo mjesto u M35 kategoriji, kao i Miroslav Besten u M55 kategoriji.

Medalja i pregršt bodova zaokružili su ovaj uspješan vikend za OK Jelen te s nestrpljenjem očekujemo nastavak sezone natjecanjima tijekom svibnja u Zagrebu i okolici.

Marijan Bogovic 1