Početkom mjeseca lipnja na igralištu u Dragovanščaku počinje osamnaesta malonogometna liga koju uspješno organizira MNK Prigorac.

Utakmice se igraju u večernjem terminu od 20.00 sati pa sve do ponoći, a ponekad zadnja utakmica kola završi i iza ponoći. Prvi petak u mjesecu kojim završava proljeće i počinje ljeto privlačan je kako za mnoge natjecatelje tako i za brojne gledatelje koji uživaju na svježem zraku. Ove godine liga se igra pod generalnim pokroviteljstvom SZGJ, Zagrebačke županije, Zajednice sportskih udruga Zagrebačke županije, a suorganizator je Turistička zajednica grada Jastrebarskog.

 Početci lige:

Liga je nastala nakon ideje članova malonogometne ekipe Prigorca koja se natjecala u drugoj HMNL gdje je dva puta u sjevernoj skupini osvojila prva mjesta. Nakon tih sezona 1999./2000. i 2000./01. kad ekipa nije na kvalifikacijskim turnirima u Pločama i Splitu uspjela izboriti prvoligaški status cilj je usmjeren na organizaciju lige i turnira. Prva je liga „Prigorje“ organizirana 2001. i tu je nastupilo osam ekipa, uglavnom iz okolnih sela. Glavni su pokretači lige bili Nedjeljko Kozlovac i Zdenko Vuković Cena koji je prilikom toga napisao i prve propozicije. Nedjeljko Kozlovac je tajnik kluba od 1996. godine, kad je osnovan MNK „Prigorac“, pa sve do danas . Od prvog dana uredno se vodio dnevnik iz kojeg se danas može iščitati naziv svake ekipe, strijelca, igrača, a dnevnik pedantno sve ove godine vodi Nevenko Katovčić.

liga 4

Prvi je gol na ligi postigao Kruno Batelja iz Rastoka. Najbolji je strijelac prve održane lige sa dvanaest pogodaka bio Dražen Domjančić iz ekipe Čeglji . Jedna od zanimljivosti lige ''Prigorje'' je i podatak da je Franjo Šelebaj nastupio na prvih deset liga. Prvi je pobjednik bila ekipa Slavetića.

U prvoj je godini održavanja lige na lokaciji u Dragovanščaku postojalo samo igralište. Nakon toga je do 2005. uslijedio zastoj, a od tada se izgradio objekt u koji se i sada ulaže. Ove će se godine liga održati po 18. put na uređenom SRC Prigorje.

PRIGORJE 2018 plakat1