U organizaciji Šahovskog kluba "Jaska" i Šahovskog saveza Zagrebačke županije u subotu je odigrano 11. ekipno brzopotezno prvenstvo Zagrebačke županije.
Prvenstvo je opet odigrano u lijepom prostoru Vinske kuće Jana u Prodin Dolu, a zanimljivo je da je to već deseti put da je prvenstvo zbog odlične organizacije dodijeljeno Jaski. 
Natjecanje na kojem je sudjelovalo 9 županijskih šahovskih klubova s 45 igračanakon pozdravnih riječi predsjednika jaskanskih šahista, ujedno i suca turnira, Zlatka Lončarića i predsjednika Šahovskog saveza Zagrebačke županije Igora Ševe, otvorio je zamjenik gradonačelnika Grada Jastrebarskog i predsjednik Sportske zajednice Grada Jastrebarskog, Domagoj Šlat.
Ekipe su nastupale s četiri igrača, a tempo igre bio je 5 minuta po igraču za cijelu partiju.
 
DSC02878
 
Nakon zanimljivih borbi najuspješnija je bila, kao i lani, Sveta Nedelja s 14 osvojenih bodova, drugo mjesto osvojila je Velika Gorica s 13, a treći je bio Samobor s 12 bodova.
Jaska je na ovom jakom brzopoteznom turniru izborila najbolji plasman do sada- osvojila je 5. mjesto sa 7 bodova, a to su postigli Antun Deriš, Željko Rudić, Nikola Jovićević, Milivoj Korak i Stjepan Vulje.
Nakon završetka natjecanja zamjenik gradonačelnika Grada Jastrebarskog Stipe Bučar dodijelio je Svetoj Nedelji pobjednički pehar, a Poljoprivredna zadruga Plešivica nagradila je poklon paketima 3 prvoplasirane ekipe, kao i  najuspješnije igrače po pločama- na 1.ploči Pandurevića iz Velike Gorice, na 2., 3. i 4. ploči igrače Svete Nedelje Vojaka, Markovića i Požgaja. kao i najuspješnijeg Jaskanca, Željka Rudića. Prvenstvo je kao i uvijek završilo domjenkom za sve sudionike i druženjem šahista u ugodnom ambijentu Vinske kuće Jana. 
Šahisti Jaske zaslužili su pohvale za još jedno dobro organizirano i provedeno natjecanje.
 
DSC02863
DSC02884
DSC02891