U petak u Centru za kulturu Jastrebarsko održana je izvještajna sjednica Skupštine Sportske zajednice Grada Jastrebarskog.

U radnoj, ali i opuštenoj atmosferi protekla je sjednica Zajednice, gdje su vodstvo i predstavnici sportskih udruga donijeli nekoliko odluka kojom će se osigurati neometan i normalan rad Zajednice u 2019. godini.

sz 7

Skupština zadovoljan radom Zajednice u 2018. godini.

Tijekom izlaganja predsjednika o radu Zajednice za proteklu godinu i nabrojanim mnogobrojnim aktivnostima udruga i Zajednice, predsjednik
Šlat istaknuo je da se tim tempom mora nastaviti i u godini koja je ispred nas. Nakon izlaganja Izvješća o radu, Financijskog izvješća i Izvješća Nadzornog odbora (predala Ines Jerčinović ispred N.O) za proteklu godinu, ista su jednoglasno i usvojena.

sz 5

Promjene u članstvu Zajednice

Zbog brisanja iz Registra udruge RH (Motocross klub Mladina Tim), te neaktivnosti i neispunjavanja obaveza prema Zajednici (Žmnk Domagović i Mnk Jastreb), na sjednici su iščlanjene navedene udruge. Prilikom izglasavanja o iščlanjenju, predsjednik Šlat je istaknuo da niti jednoj sportskoj udruzi nisu vrata zatvorena, te ukoliko se bilo koja udruga ponovno aktivno uključi u sportski život Grada kroz natjecanje i rekreaciju, imati će maksimalnu potporu i suradnju u skladu s mogućnostima Zajednice.

Usvojena i detaljna raspodjela sredstva u sklopu financijskog plana za 2019 godinu

Usvajanjem detaljne raspodjele sredstava u okviru financijskog plana, završen je i postupak dodijele financijskih sredstava članicama koje su se javile na javni poziv za sufinanciranje javnih potreba u sportu za 2019. godinu. Na temelju odluka Komisija svih 4. kategorija sportova, većinom su glasova prihvaćeni njihovi prijedlozi, te će u skladu s tom odlukom Zajednica i članice potpisati Ugovore o sufinanciranju za 2019. godinu.

sz 8

Gradonačelnik također zadovoljan radom Zajednice

Na kraju u govoru kao gost, gradonačelnik Zvonimir Novosel je istaknuo zadovoljstvo radom Zajednice i njenih članica unazad tri godine. Posebno ga veseli zajedništvo svih članica, koje nažalost ne tako davno nije postojalo u Zajednici. Istaknuo je također da od strane Grada, vodstvo Zajednice i njene članice imaju potporu, te da je Grad otvoren za svaku suradnju i pomoć kao što je bio slučaj i do sada. Financijski, Grad se maksimalno trudi da zadovolji potrebe sporta i da će tako biti i ubuduće.

sz 11