Jaskanski orijentacisti već tradicionalno koriste ljetnu stanku za nastup na četverodnevnom Prvenstvu jugoistočne Europe u orijentacijskom trčanju. Nakon Crne Gore i Slovenije, ove godine prvenstvo se održalo u dalekoj Moldaviji, gdje su nastupili s ukupno 10 članova.

Najuspješnije bile su Sara i Dora Delić, koje su se okitile zlatom i srebrom. Ana Beblek osvojila je treće mjesto individualno, a nastupila je i za reprezentaciju Hrvatske gdje je isto osvojila brončanu medalju u štafeti. U štafeti je za reprezentaciju nastupio i Damir Miljković te osvojio srebrnu medalju.

Prvenstvo JI Europe OK JelenPrvenstvo JI Europe Sara i Dora Delić

Ana Delić osvojila je četvrto mjesto, Daniel Fabijanić, Miran Košćica, Dalibor Stankovski i Ivan Šeperić-Grdiša osvojili su peta mjesta, a Zdravko Novosel sedmo.

Iduće godine prvenstvo se održava u Hrvatskoj, gdje će OK Jelen biti suorganizator, a jedan od terena na kojima će se natjecanje održati je i na jaskanskom području.

Održan 3. JaSam O-Summer cup

Jesenski dio sezone orijentacijskog trčanja počeo je 7. rujna dvodnevnim natjecanjem na Japetiću. JaSam O-Summer cup, plod suradnje samoborskog OK Japetić i jaskanskog OK Jelen privukao je gotovo 400 natjecatelja, a zapažene rezultate ostvarili su i naši natjecatelji.

Damir Miljković osvojio je zlatnu medalju, srebrne su bile Dora i Ana Delić, a brončani Sara Delić, Noa Kelc i Miran Košćica. Ana Beblek i Miroslav Besten stigli su do četvrtog mjesta, a Martina Bedeković Tanković i Sabina Seražin Korper do petog mjesta. Sedmo mjesto osvojili su Gabrijel Šiljevinac, Vladimir Miovec te Marijan Bogović, a osmo Zdravko Novosel. Željka Gajdek i Dalibor Stankovski bili su deveti, a Jasminka Šiktar, Zdravko Šaflin i Daniel Fabijanić dvanaesti.

Dora i Sara DelićDamir Miljković