Proteklog vikenda u Rakovom Potoku jaskanski Orijentacijski klub Jelen u suradnji s OK Japetić iz Samobora organizirali su četvrto po redu dvodnevno natjecanje JaSam O-Summer Cup. Prvi dan je ujedno bilo i Prvenstvo Hrvatske na srednje staze u orijentacijskom trčanju, a drugi dan se održala i tradicionalna Nenina trka.

Nastupilo je ukupno 396 natjecatelja iz cijele Hrvatske, a među natjecateljima Ok Jelen najbolje su se snašli Dora Delić te Gabriel Šiljevinac koji su postali prvaci Hrvatske u svojim kategorijama. Također i dvoje doprvaka, majka i sin, Martina Bedeković Tanković i Marko Tanković, dok su drugo mjesto također osvojile i Sara Delić te Dora Miljković.

2020 09 17 Gabriel Šiljevinac2020 09 17 Marko Tankovic2020 09 17 Martina Bedeković Tanković2020 09 17 Sara Delić

Dobar rezultat ostvarili su još i Gabrijel Solenički i Damir Tubin četvrtim te Noa Kelc, Marin Tanković, Vladimir Miovec i Tomislav Milašinčić petim mjestom.

Vikend ranije održano je i Prvenstvo Hrvatske na duge staze, u organizaciji OK Kapela iz Zagreba, gdje su Dora Delić i Martina Bedeković Tanković postale prvakinje Hrvatske na duge staze. Damir Tubin isto je osvojio zlatnu medalju, a broncu su zaslužili Sara Delić, Noa Kelc i Vladimir Miovec. Gabrijel Solenički i Helena Ćubela osvojili su vrlo dobra peta mjesta.