Izrezak

Klub koturaša "Jastrebarsko"

Žiro račun 2360000-1101789473 (ZaBa)
Adresa Vila Velebita 2, HR-10450 Jastrebarsko

 

Uprava i voditelji

Tomislav Lončar, predsjednik, 091/2211-266
Ivana Ruszkowski, tajnica

Broj članova

26

Povijest kluba

Prvi biciklistički klub u Jastrebarskom osnovan je davnog 3. travnja 1902. godine. Prvi predsjednik je bio Ladislav Pollak, tajnik Vladimir Pšeničnik, a blagajnik Eduard Rupert. Osim njih, članovi „Hrvatskog kluba koturaša u Jastrebarskom“ su bili i Ljubo Valenteković, Alfonso Mario, Ivan Kozlovac, Josip Stipić, Stjepan Crnilo, Josip Matšek, Josip Wintersteiger, Franjo Vinščak, Josip Rade, Florijan Pettauer, te Milan Vuletić. Imali su jedan biciklin na kojem su se vozili.


Sto i jednu godinu kasnije nakon osnutka Hrvatskog kluba koturaša u Jastrebarskom, osnovan je Klub koturaša Jastrebarsko. Ideja se dugo motala po glavama nekolicine lokalnih zaljubljenika u brdski biciklizam, te je 24. rujna 2003. godine osnovan drugi gradski biciklistički klub.


Za predsjednika je izabran Želimir Pukšar, za tajnika Ratko Stojković, a za blagajnicu Nikolina Cuković. U upravni odbor su (osim gore spomenutih Pukšara i Cuković) ušli i Saša Borković, Domagoj Šlat i Alen Vučina. Nadzorni odbor su činili Velimir Kokot, Marko Petrović i Miroslav Sirovica. Osnivačkoj skupštini su nazočili i Nino Čučić, Zvonimir Novosel, Alen Popović , Damir Popović i Juraj Tomljenović.
Udruga je osnovana s ciljem promicanja biciklizma u sportskom i rekreativnom smislu, uz poštivanje prirode, flore i faune i njegovanje kulturne baštine, tradicije i narječja jaskanskog kraja.

Istaknuti rezultati i organizacije

2004.:
Organizacija Jaskanske cross-country lige, pokušaji mapiranja biciklističkih staza na području grada Jastrebarsko.
2005.:
Organizacija Jaskanske cross-country lige. Prvi odlasci na utrke kupa Hrvatske u brdskom biciklizmu, ali i utrke slovenskog kupa. „Prvoborci“ su Velimir Kokot i Josip Domjančić
2006.:
Organizacija Jaskanske cross-country lige. Ove se sezone naša liga počela intenzivno širiti, ukupno je učestvovalo preko 150 natjecatelja, što je dvostruko više nego prethodne 2 sezone ukupno. Sredinom rujna organizirali smo svoju prvu službenu utrku koje je našla svoje mjesto u kalendaru Hrvatskog biciklističkog saveza. Te godine je Josip Domjančić izabran za najboljeg sportaša grada Jastrebarsko, zbog osvajanja drugog mjesta u poretku seniora , kako u kupu RH, tako i na državnom prvenstvu. Josip je bio i drugoplasirani na državnom prvenstvu u usponu. Ove se sezone klubu priključilo 10-tak učenika koji su redovito vozili utrke XC lige, a treba izdvojiti i Filipa Borovca, koji je bio prvi licencirani kadet u povijesti Kluba.
2007.:
Tajnik Ratko Stojković daje ostavku na mjesto tajnika. Na upražnjeno mjesto dolazi Alen Vučina. Sukladno izmjenama statuta, na mjesto dopredsjednika Kluba izabran je Saša Borković. Dosadašnji član nadzornog odbora Velimir Kokot je izabran za člana upravnog odbora KKJ. Novi nadzorni odbor čine Jerko Jukić, Josip Domjančić i Ivan Puškarić. Klub je u ovoj sezoni bio organizator utrke biciklističkog spusta na Bjelolasici, posljednje etape Utrke kroz Hrvatsku na relaciji Jastrebarsko-Rijeka, Jaskanske cross-country lige i posljednje utrke kupa Hrvatske u brdskom biciklizmu, pod nazivom 2. XCO Jaska 2007. Ta je utrka po on-line glasovanju bila izabrana za najbolje organiziranu utrku u kalendaru HBS-a. Član kluba Matija Jaušovec osvaja ukupno treće mjesto u poretku kupa RH u kategoriji kadeta.
2008.:
Suorganizacija utrke biciklističkog spusta na Bjelolasici, organizacija Jaskanske cross-country lige i posljednje utrke kupa Hrvatske u brdskom biciklizmu. Član kluba Miroslav Rački osvaja ukupno treće mjesto u poretku kupa RH u kategoriji kadeta i treće mjesto na državnom prvenstvu. Želimir Pukšar prima priznanje za poseban doprinos u razvoju sporta na području grada Jastrebarsko. Priznanje mu je dodijelila Sportska zajednica grada Jastrebarsko.
2009.:
Organizacija Jaskanske cross-country lige i biciklističkog maratona pod radnim nazivom „Velika nagrada vinograda“ u terminu Jaskanskih vinskih svečanosti. Organizacija utrke iz ciklusa „Sajmenih dana“. Organizacija biciklijade na Crnu mlaku. Matija Jaušovec osvaja treće mjesto na prvenstvu RH u ciklokrosu, a pokojni Ivan Cvetić na istom natjecanju osvaja četvrto mjesto. Spustaš Renato Đuranec osvaja drugo mjesto u poretku kupa RH u kategoriji spustaša –veterana. U klupskom pak poretku, klub osvaja 5.mjesto ukupno. Iniciranje i sudjelovanje u akciji čišćenja šume Gović od glomaznog otpada (izvučeno 80 kubika smeća !)
2010.:
Organizacija Jaskanske cross-country lige i posljednje utrke kupa Hrvatske u brdskom biciklizmu. Organizacija utrke iz ciklusa „Sajmenih dana“. Organizacija eventa „Donjorečki Dual“. Organizacija biciklijade na Crnu mlaku. Matija Jaušovec osvaja drugo mjesto na prvenstvu RH u ciklokrosu, kategorija junior. Član kluba Miroslav Rački osvaja drugo mjesto na državnom prvenstvu u kategoriji kadeta, dok Matija Jaušovec osvaja također drugo mjesto u kategoriji juniora. Velimir Kokot je izabran za najuspješnijeg sportaša grada Jastrebarsko, a Klub koturaša Jastrebarsko prima priznanje za poseban doprinos u razvoju sporta na području grada Jastrebarsko. Priznanje mu je dodijelila Sportska zajednica grada Jastrebarsko. Matija Jaušovec je izabran za najperspektivnijeg mladog sportaša, po izboru Sportske zajednice grada Jastrebarsko.
2011.:
Organizacija Jaskanske cross-country lige i utrke kupa Hrvatske u brdskom biciklizmu. Organizacija utrke iz ciklusa „Sajmenih dana“. Organizacija eventa „Donjorečki Dual“. Organizacija biciklijade na Crnu mlaku. Članica kluba Nataša Kovačić sa Paolom Slavićem (BBK Marun Lovran) odlazi u JAR na 7-dnevnu utrku Absa Cape Epic, nastupaju u konkurenciji mješovitih parova. Nažalost, zbog Natašine ozljede ne uspijevaju završiti utrku. Član Kluba Tomislav Katalenić osvaja prvo mjesto na državnom prvenstvu,kategorija Sport, dok je treće mjesto osvojio Goran Đurić.
2012.:
Organizacija Jaskanske cross-country lige i utrke državnog prvenstva Hrvatske u brdskom biciklizmu. Organizacija utrke iz ciklusa „Sajmenih dana“. Organizacija eventa „Donjorečki Dual“. Organizacija biciklijade na Crnu mlaku. Član Kluba Tomislav Katalenić zajedno sa slovenskim natjecateljem Mitjom Rok, odlazi u JAR na 7-dnevnu utrku Absa Cape Epic. Ukupno su završili na 87. mjestu.
Želimir Pukšar je na skupštini Hrvatskog biciklističkog saveza izabran u Tehničku komisiju za brdski biciklizam. Tomislav Katalenić je ukupno prvoplasirani u kupu RH, kao i na državnom prvenstvu.
2013.:
Organizacija Jaskanske cross-country lige i utrke kupa Hrvatske u brdskom biciklizmu, organizacija biciklijade na Crnu mlaku, suorganizacija, u suradnji sa Sportskom zajednicom grada Jastrebarsko, biciklističkog uspona na Japetića, a povodom proslave Praznika rada. Organizacija utrke u sklopu Svjetskih igara medicine i zdravlja. Član kluba Matija Britvec u sklopu hrvatske MTB reprezentacije, odlazi na Europskom MTB prvenstvo u Švicarsku, osvaja 19. mjesto u disciplini Trial. Antonio Holjevac kao član spustaške (DH) reprezentacije odlazi na Europsko DH prvenstvo u Bugarsku, osvaja 12. mjesto u kategoriji juniora. Antonio je ujedno i proglašen za najperspektivnijeg hrvatskog spustaša , a po izboru Hrvatskog biciklističkog saveza. Spustaška ekipa Kluba koturaša Jastrebarsko, osvaja ukupno 2. mjesto u poretku kupa RH.
2014.:
Organizacija Biciklističkog uspona na Japetić, organizacija MTB duala u sklopu manifestacije Plešfejst. Na izbornoj skupštini kluba dolazio do izmjena statuta, kao i članova upravnog i nadzornog odbora. Na vlastiti zahtjev iz upravnog odbora izlazi Domagoj Šlat, na čije mjesto dolazi Dejan Novosel. Davor Bradvić je podnio ostavku na mjesto člana upravnog odbora, na njegovo mjesto dolazi Tomislav Lončar, a sa mjesta tajnika odlazi Alen Vučina, a na njegovo mjesto dolazi Tomislav Pavić. Na mjesto Dejana Novosela, bivšeg člana nadzornog odbora, imenuje se Alen Vučina. Statut kluba se usklađuje po novom zakonu o sportu.
Antonio Holjevac je državni prvak i pobjednik kupa RH u disciplini spust, kategorija junior. Marija Subotić, druga u ukupnom poretku kupa RH, treća na državnom prvenstvu, kategorija žene. Andrea Radačić, treća u ukupnom poretku kupa RH, druga na državnom prvenstvu kategorija žene . Tomislav Lončar, prvoplasirani u kupu i na državnom prvenstvu, kategorija veteran. Spustaška ekipa ukupno osvaja prvo mjesto u poretku klubova. Josip Domjančić osvaja prvo mjesto na državnom prvenstvu u disciplini cross-country, kategorija veteran A. Krajem godine ugostili smo najbolje MTB natjecatelje Hrvatske, na dodjeli nagrada za najuspješnije natjecatelje i natjecateljice po kategorijama.

2015.:
Klub koturaša je dobio organizaciju državnog prvenstva u MTB usponu, koja se održava 01.05.2015. godine, sa startom u Gorici Svetojanskoj,a ciljem na najvišem vrhu Samoborskog gorja, Japetiću.
Na navedenom natjecanju član KKj-a Josip Domjančić osvaja zaltnu medalju u kategoriji veterana, da bi na utrci državnog prvenstva u cross-country-u održanoj u Karlovcu, Josip također postao državni prvak u svojoj kategoriji.
Na utrci državnog prvenstva u biciklističkom spustu u kategoriji Elite, Nikola Klačinski osvaja prvo mjesto, Tomislav Lončar u kategoriji Veterana također prvo mjesto, dok su Marija Subotić i Jan Ruszkowski osvojili druga mjesta u kategoriji žena , tj. kategoriji juniora. Klub koturaša Jastrebarsko je treću godinu za redom i momčadski pobjednik kupa Hrvatske u biciklističkom spustu.

Dodatne informacije na web-u i kontakt

FB facebook.com/Klub.koturasa.Jastrebarsko/?ref=bookmarks,

WEB: www.kkj.hr

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Fotografije

KK Jastrebarsko Slika sa staze

Velika nagrada vinograda

View more