Iako je borba protiv COVID 19 pandemije i mjere koje su uvedene zaustavila i odgodila sva sportska i rekreativna događanja, aktivnosti na teniskim terenima SRC Centrale sa lijepim vremenom krenule su u punom zamahu. Naime, ovu prisilnu pauzu članovi Društva za sport i rekreaciju Jaska uz pomoć ljubitelja „bijelog sporta“ iskoristili su za veliku obnovu i dodatno uređenje teniskih terena na SRC Centrali.

U razgovoru sa Davorom Bradvićem, predsjednikom Društva za sport i rekreaciju Jaska, udruge koja trenutačno vodi i koristi navedene terene sukladno potpisanim Ugovorom sa Sportskom zajednicom o davanju javnih sportskih građevina na privremeno korištenje, upoznao nas je sa radovima koji se trenutačno odvijaju na Centrali. Osim dodatnog uređenja, radovi će osigurati i unaprijediti neke sustave, koji će ubrzati i olakšati održavanje terena, ali isto tako omogućiti jednostavnost rezervacije i korištenje istih.  

IMG 20200507 102930

Tako smo saznali da je najveće ulaganje, osim kompletnog uređenja teniskih terena (linija, mreža), obnove terase, adaptacija rasvjetnih stupova i stupova koji drže žičanu mrežu oko terena s novom mrežom zapravo novi sustav navodnjavanja terena. Sa novim sustavom olakšati će se i racionalizirati zalijevanje terena prilikom njihovog održavanja i pripreme za aktivnosti. U suradnji s Nogometnim klubom Jaska u pripremi je i izgradnja novog montažnog spremišta za alat.

Osim fizičkih radova, pokrenuti će se web stranica kao i online rezervacije terena, što će maksimalno pojednostavniti način prijave termina za odigravanje mečeva.

Također, u razgovoru gospodin Bradvić izrazio je nadu i želju da će na ovaj način privući nove korisnike, što je i bio jedan od ciljeva kada su krenuli s radovima. Postoje i druge ideje koje su zbog trenutne situacije odgođene, koje zapravo čekaju prigodno vrijeme da se i one realiziraju.

IMG 20200507 102848

Za kraj, gospodin Bradvić zahvalio se svim članovima i rekreativcima na vremenu koje odvajaju da bi uredili terene, a u ime svih njih posebno želi zahvaliti jednoj osobi bez kojeg u ovoj mjeri radova zasigurno ne bi bilo. Radi se naime o gospodinu Zlatku Hrkaću, odnedavno i Jaskancu koji se doselio iz Klinča Sela. Gospodin Hrkać jedan je od vlasnika IT tvrke i tvoraca poznate sportske aplikacija SofaScore koju koristi više od 20 milijuna sportskih fanova. Pošto je i sam veliki zaljubljenik u tenis, te redoviti korisnik teniskih terena SRC Centrala, gospodin Hrkać ponudio je pomoć oko uređenja terena, što smo mi naravno prihvatili.

Iz udruge DZSIR Jaska poručuju da će javnost na vrijeme bit obaviještena o završetku radova i početku nove teniske sezone, koju zasigurno s nestrpljenjem očekuju mnogobrojni rekreativci.

Za kraj, pojedina istraživanja ukazuju da je tenis kao sport jedan od sportova s nultom mogućnošću zaraze virusom COVID – 19, što u današnje vrijeme može bit samo još jedan dodatni motiv da ga počnete igrati.  

IMG 20200507 102634IMG 20200507 102650