U sklopu SRC Centrala uređene su još dvije svlačionice koje će koristiti sportaši Nogometnog kluba Jaska, ali i rekreativci.

Zbog velikog broja polaznika škole nogometa i vanjskih korisnika malonogometnog igrališta s umjetnom travom (rekreativaca), ali i trenutne epidemiološke situacije, pokazala se potreba za uređenjem svlačionicama u sklopu SRC Centrala - sanacija postojeće svlačionice te prenamjena i uređenje prostorije bivšeg spremišta. Uređenje je podrazumijevalo sanaciju i zamjenu vodovodnih i kanalizacijskih cijevi u potpunosti, obnovu prostora za tuširanje i sanitarnih čvorova, ugradnja istih te montažu novih pločica, klupa i vješalica za sportsku opremu i odjeću.
nove svlacionice za jaskanske sportase 3

Nogometni klub Jaska broji oko 240 nogometaša koji se natječu u 10 selekcija, a projektom uređenja svlačionica omogućeni su kvalitetni uvjeti i dostatni kapaciteti za treniranje svih sportaša, ali i rekreativaca koji koriste teren s umjetnom travom. Investitor radova je Grad Jastrebarsko sukladno prijedlogu programa javnih potreba u sportu za 2021. godinu Sportske zajednice Grada Jastrebarskog. Nogometni klub Jaska financirao je nabavku inventara u svlačionicama.
Ukupna vrijednost investicije iznosi oko 110 tisuća kuna.„Svjesni utjecaja trenutne krize na sport zbog situacije uvjetovane koronavirusom, smatramo da je potreban još jači i odgovorniji angažman, kako Sportske tako i lokalne zajednice kako bi se sportašima i klubovima nadoknadilo sve što je kroz proteklu godinu dana izgubljeno. Ovakvim vidom ulaganja pokazujemo da je sport izuzetno važan segment jaskanskog društva i upravo zato zahvaljujemo i gradonačelniku Zvonimir Novosel što je prepoznao važnost ovog projekta“, poručili su, između ostalog, zamjenici gradonačelnika Stipe Bučar i Domagoj Šlat, a koji je ujedno i predsjednik Sportske zajednice Grada Jastrebarskog.
’’Zahvaljujem svima, a posebno vodstvu Grada Jastrebarskog i Sportske zajednice koji nam daju podršku u svim našim zacrtanim ciljevima“, zahvalio je, ovom prilikom, predsjednik NK Jaska, Marin Banković.
nove svlacionice za jaskanske sportase 9
Podsjetimo i da su u ožujku 2017. godine svečano otvorene novouređene svlačionice NK Jaske, a čast otvorenja pripala je najmlađim nogometašima NK Jaske. Upravo oni su i par mjeseci kasnije, u prisutnosti brojnih sugrađana, roditelja, sponzora, prijatelja i članova NK Jaske te gradonačelnika Zvonimira Novosela i njegovih suradnika, otvorili malonogometno igralište s umjetnom travom.Projektima poput ovih Grad Jastrebarsko želi svojim sportašima omogućiti kvalitetne uvjete za treniranje i postizanje što boljih rezultata.
nove svlacionice za jaskanske sportase 4nove svlacionice za jaskanske sportase 9