Na drugom izdanju Ljetne malonogometne lige zaposlenika sudjeluje 8 ekipa: Obrtnici Jastrebarsko, Kaufland, Lidl, Ireks, Drvna industrija Rubinić, Krka, Jamnica i Grad Jastrebarsko

Ekipa Obrtnici Jastrebarsko
Ekipa sastavljena od obrta i malih poduzetnika s područja Grada Jastrebarskog. Ekipu čine zaposlenici i vlasnici sljedećih poduzeća i obrta: Pro – art, Gromel elektrotehnika, Polidor boje i lakovi, Domjančić auto servis i trgovina, te Bubanović – autoprijevoz, trgovina i građevinska mehanizacija.
Navedeni obrti i poduzetnici u našem Gradu djeluju već dugi niz godina i zasigurno su važan kotačić u jaskanskom gospodarstvu koji svojim uslugama i proizvodima olakšavaju svakodnevnicu svih Jaskanaca.

obrtnici

 

Ekipa Kaufland 
Kaufland je svoju prvu poslovnicu otvorio 1984. u Neckarsulmu u Njemačkoj i time postavio temelje za svoju priču o uspjehu. Danas je Kaufland sa svojih 1300 poslovnica i oko 132 000 zaposlenika prisutan u osam zemalja Europe. Bilo da se radi o Njemačkoj, Poljskoj, Češkoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Bugarskoj, Hrvatskoj ili Republici Moldaviji, Kaufland je svugdje sinonim za vrhunsku kvalitetu, povoljne cijene i jednostavnu kupovinu. Kaufland u Hrvatskoj danas ima 39 poslovnica i preko 3.000 zaposlenika. S prosječno 15 000 proizvoda, Kaufland nudi širok asortiman živežnih namirnica i proizvoda za svakodnevnu upotrebu.
Josef Schwarz spaja svoje trgovačko poduzeće s veletrgovinom „A. Lidl & Comp.“ u tvrtku „Lidl & Schwarz KG“, koja trguje kolonijalnom i mješovitom robom te južnim voćem. Tvrtka će se s vremenom razviti u veletrgovinu prehrambenim artiklima. Zbog rata prekida se daljnji ustroj tvrtke. Krajem rata uslijedila je obnova.
1984 Otvorenje prve Kauflandove poslovnice velike površine u Njemačkoj, u Neckarsulmu.
2001. godine u Karlovcu, otvara se prvi Kaufland, a 2017. godine u Makarskoj, otvorena je 39. poslovnica Kauflanda u Hrvatskoj. 2015. godine u Jastrebarskom je otvoren glavni logističko-distribucijski centar.

kaufland

 

Ekipa Lidl
Počeci Lidla u Hrvatskoj sežu još u 2002. godinu kada su prvi zaposlenici pripremali tržište, kupovali zemljišta i gradili trgovine. Vrata prvih 13 trgovina kupcima su otvorena 2006. godine. Od tada Lidl kontinuirano provodi strategiju ulaganja u širenje svoje prodajne mreže pa od početnih 13, Lidl danas u Hrvatskoj ima 102 trgovine, 2 logističko distributivna centra od čega je jedan i u Jastrebarskom i zapošljava oko 2900 zaposlenika.
Lidlova priča o uspjehu počela je u mjestu Neckarsulm u pokrajini Baden-Württemberg u Njemačkoj. Temelj Lidlovog međunarodnog poslovanja započeo je 1930-ih godina.
Zbog karakterističnog modela poslovanja, tvrtka je brzo rasla; već je nakon 15 godina u Njemačkoj otvoreno preko 450 trgovina. Krajem 1980-ih Lidl se proširio u druge države. Društvo Lidl zastupljeno je u 32 zemlje širom svijeta te trenutačno ima oko 11.200 trgovina i više od 200 distribucijskih centara u 29 zemalja diljem svijeta.

lidl

 

Ekipa Ireks
Ireks Aroma d.o.o. nasljednik je poduzeća Chromos Aroma, osnovanog početkom pedesetih godina. Nakon privatizacije sredinom 1993. godine, Chromos Aroma postaje tvrtka kćer IREKS-a iz Kulmbacha, jednog od vodećih proizvođača poboljšivača i namjenskih mješavina za kruh, pecivo i slastičarstvo.
Dinamičan razvoj i dugogodišnja suradnja s brojnim poznatim svjetskim proizvođačima, te visoka kvaliteta proizvoda, uz stručan pristup, omogućili su IREKS AROMI jednu od vodećih uloga na tržištu u svim proizvodnim programima.
Moderno izgrađeni pogoni u Jastrebarskom za proizvodnju dodataka i mješavina za pekarsko-slastičarske proizvode, mesne prerađevine i stočnu hranu, pogoni za preradu ljekovitog i aromatičnog bilja u Dragovanjščaku kraj Jastrebarskog, kao i pogoni za proizvodnju mirisnih kompozicija i aroma u Jastrebarskom, uz odgovarajuće laboratorije razvoja i kontrole, osiguravaju kontinuiranu kvalitetu naših proizvoda na najvišoj razini.
Svi proizvodi IREKS AROME razvijeni su i proizvode se uz maksimalno očuvanje okoliša, a temelje se na prirodnim sirovinama najviše kvalitete.
IREKS AROMA jedna je od tvrtki iz grupe IREKS čije je sjedište u Kulmbachu u Njemačkoj.

ireks

 

Ekipa DIR - Drvna industrija Rubinić
Uspješna privatna i obiteljska tvrtka s područja Grada Jastrebarskog s preko 130 zaposlenika.
Početak cijele priče seže u 1988. godinu, kada vlasnik Ivan Rubinić s još jednim djelatnikom započinje proizvodnju pod nazivom Zanatska radnja za izradu lamperije, brodskog poda i letvica.
Na samom početku proizvodi se u malom pogonu od svega 40m2, na starom stroju, a proizvodnju prate brojne poteškoće oko nabave sirovina i pronalaska tržišta.
Krajem devedesetih godina prošloga stoljeća počinje se i sa preradom hrastovine, a zanatska radnja postaje Drvna industrija Rubinić te se razvija u jednu od najmodernijih drvnih industrija u Hrvatskoj sa suvremenom tehnologijom za preradu drva.
Zahvaljujući konstantnim ulaganjima takav status zadržavaju i do danas kada zapošljavaju 130-ak djelatnika.
Od 2007. godine ravnopravni vlasnik obrta, uz Ivana Rubinića postaje i njegov sin Tomislav, a zbog veličine od sredine 2012. godine posluju kao DIR-Drvna industrija Rubinić d.o.o.
DIR proizvodi lamperiju, brodski pod, hoblice, rezanu građu jele/smreke, razne letvice, balkonske ograde, materijal za izradu drvenih kuća i elemente hrasta. Posljednji proizvod iz njihovog asortimana su masivne lijepljene ploče od hrasta.
Osim vlastitih proizvoda, u trgovinama u Sisku i Jastrebarskom moguće je nabaviti sav građevinski materijal te vanjska i unutarnja vrata.
Stručan nadzor i stalna kontrola osiguravaju kvalitetan tehnološki proces; od nabave sirovina, prerade i finalizacije pa sve do same otpreme gotovih proizvoda.

dir

 

Ekipa Krka
Osnovna djelatnost tvrtke Krka je proizvodnja i prodaja lijekova koji se izdaju na recept, bezreceptnih preparata i veterinarskih proizvoda. Usredotočeni su na razvoj vlastitih visoko kvalitetnih generičkih lijekova s dodanom vrijednošću koji su na tržište plasirani pod vlastitim zaštićenim imenima.
Krka je na tržištu Hrvatske prisutna od samih svojih početaka. Kroz sve te godine Krka je gradila svoj status u Hrvatskoj kvalitetom svojih proizvoda. Krajem šezdesetih godina Krka je imala predstavništvo u Hrvatskoj. Godine 1992. predstavništvo postaje tvrtka KRKA-FARMA d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu. U to vrijeme u njoj je zaposleno 19 djelatnika dok danas imaju preko 180 zaposlenika u Zagrebu i Jastrebarskom.
U Jastrebarskom, 2001. godine izgradili su moderan Distribucijsko – proizvodni centar. Od 2005. godine u tvornici u Jastrebarskom počeli su i s proizvodnjom lijekova, a u proljeće 2006. godine dobili su GMP certifikat za EU te postali izvoznici, tako da lijekove proizvedene u Jastrebarskom izvoze u zemlje jugoistočne i istočne Europe.
Na svim područjima rada i poslovanja postavljaju visoke standarde, kako u skrbi za zdravo radno okruženje i proizvodnju koja čuva prirodni okoliš, tako i u zapošljavanju i edukaciji osoblja, primjenjujući odgovorne metode upravljanja i stvaranja partnerstva s lokalnim zajednicama i svim grupacijama s kojima surađuju.

krka

 

Ekipa Jamnica - osvajač 1. Lige zaposlenika i branitelj naslova
Jamnica plus d.o.o. dio je Grupa pića koja je organizacijska divizija unutar Fortenova grupe, a čine je Jamnica plus d.o.o. u Hrvatskoj, Sarajevski kiseljak d.o.o. u Bosni i Hercegovini, Mg Mivela d.o.o. u Srbiji, Jamnica mineralna voda d.o.o. u Sloveniji te Jamnica Water Kft. u Mađarskoj. Navedena Grupa pića vodeći je regionalni proizvođač vode i sokova. Također, Grupa pića došla je do pozicije jednog od najmodernijih europskih proizvođača mineralnih voda i bezalkoholnih pića, s ukupnom godišnjom proizvodnjom većom od 600 milijuna litara, što je čini i najvećim proizvođačem u ovom dijelu Europe.
Tvrtka je na našem području najviše poznata po svojim brendovima Jana i Jamnica .
Jana je negazirana prirodna mineralna voda nastala prije 7000 godina u vrijeme potpune nezagađenosti prirode. Skrivena na više od 800 metara dubine čuva iskonske vrijednosti života. Zbog iznimne dubine s koje se crpi, ispod starih dolomitnih stijena, odlikuje se iznimnim mineralnim sastavom u kojemu se posebno ističe omjer kalcija i magnezija, što joj daje jedinstven i prepoznatljiv svilenkast okus.
Prve boce gazirane prirodne mineralne vode Jamnice napunjene su 1828. godine kada je počela komercijalna proizvodnja Jamničke kiselice. Iako su ovu jedinstvenu mineralnu vodu poznavali još Kelti tisuću godina prije Krista, tek je zahvaljujući carici Mariji Tereziji 1772. godine obavljena prva kemijska analiza, nakon čega je Jamnica uvrštena u registar mineralnih voda bečkoga dvora.

jamnica

 

Ekipa Grad Jastrebarsko
Ekipu Grada Jastrebarsko čine zaposlenici Grada, Centra za kulturu, vrtića Radost, Sportske zajednice, te Cesta i Vode Jastrebarsko.

IMG 20210623 204834 resized 20210720 100127036