logo

Skijaški klub Jaska

 

 

Uprava i voditelji

Predsjednik kluba: Damir Kurtalj

Broj članova

70

Povijest kluba

Skijaški klub «Jaska» osnovan je 2000. godine na inicijativu jaskanskih entuzijasta skijanja, a 2001. krenulo se sa aktivnim radom. Organizirani su jednodnevni izleti, obiteljska zimovanja sa školama skijanja (rekreativni program). Krenulo se sa treniranjem natjecatelja i natjecanja u gradskom, županijskom i državnom rangu.
2001.g. Ski klub «Jaska» postaje punopravni član HSS i pridruženi član ZSS.
2006. Punopravni član Skijaškog saveza Zagrebačke županije

Klub trenutno ima oko sedamdeset članova i natjecatelja u osam starosnih skupina.

Pripremni treninzi odvijaju se uglavnom na austrijskim skijalištima, dok su utrke organizirane u Austriji, Italiji , Sloveniji i na našim skijalištima.
Zbog dobrog rada kluba i značajnih rezultata postignutih tijekom godina, dodijeljena mu je tehnička organizacija utrke uz HSS ,pod nazivom KUP JASKE koja se boduje za Hrvatski kup pod nazivom Croski kup.
Klub još u suradnji sa Skijaškim savezom Zagrebačke županije sudjeluje u organizaciji FIS utrke Prvenstvo Zagrebačke županije (Zagreb County) koja ima međunarodni karakter – sudjeluje oko 25 zemalja iz cijelog svijeta. Utrka se održava na Sljemenu
Članovi kluba sudjeluju u organizaciji utrke Prvenstva Hrvatske za juniore i seniore koja se također boduje za FIS bodove. Utrka ima i međunarodni značaj i sudjeluje oko 25 zemalja iz cijelog svijeta.
Članovi kluba sudjeluju u organizaciji utrke Svjetskog kupa ( Snow Queen) održava se na Sljemenu.
Klub još radi prezentaciju skija Elan na Sljemenu koja je promotivnog i edukativnog karaktera na najnovijim modelima skija tj najnovijim materijalima i konstruktivnim rješenjima skijaške tehnologije.
Zahvaljujući velikoj upornosti članova kluba, roditelja ,trenera te pomoći sponzora ostvareni su odlični rezultati i nadamo se da će biti još bolji.

Značajni uspjesi

Klub je ostvari brojne odlične rezultate navest i ćemo samo neke jer bi nam trebalo puno prostora:

Prvaci Hrvatske – Croski kupa u kategoriji Cicibana ekipno
Drugo mjesto Prvenstva Hrvatske Croski kupa Mlađi dječaci - ekipno
Treče mjesto Prvenstva Hrvatske Croski kupa Mlađi dječaci – ekipno
Treče mjesto Prvenstva Hrvatske Croski kupa Mlađi dječaci – ekipno
Treče mjesto Prvenstva Hrvatske Croski kupa Stariji dječaci – ekipno

Treče mjesto Croski kupa utrka Borna Bohaček u VSL
Treče mjesto Croski kupa utrka Martin Kozjan u SL
Prvo mjesto Prvenstvo Hrvatske Croski kupa Nina Kržić u VSL , drugo mjesto u ukupnom poretku Croski kupa. Nastupi za nacionalnu selekciju CRO, kategorizirani sportaš 6 kategorije HOO
Prvo mjesto na međunarodnom natjecanju u Italiji u VSL- Nina Kržić
Drugo mjesto Prvenstvo Hrvatske Croski kupa Laura Grgić u SL i treće mjesto u VSL i drugo mjesto u ukupnom poretku Croski kupa u svim disciplinama. Nastupi za nacionalnu selekciju CRO , kategorizirani sportaš 6 kategorije. HOO
Peto mjesto u FIS poredku i Prvenstvu Hrvatske Martin Kozjan (Nastupi za nacionalnu selekciju CRO na međunarodnim natjecanjima, kategorizirani sportaš 5 kategorije godinama, HOO, u SL, VSL)
Šesto mjesto u FIS poredku i Prvenstvu Hrvatske Karlo Kurtalj ( Nastupi za nacinalnu selekciju CRO na međunarodnim natjecanjima, kategorizirani sportaš 5 kategorije godinama, HOO u SL, VSL)
Trče mjesto Croski kupa utrka, Jan Grgić, kategorizirani sportaš 6 kategorije HOO, nastupi za nacionalnu selekciju CRO
I još puno prvih, drugih , trećih mjesta i odličnih rezultata.
Ukupni poredak kluba u Hrvatskoj najbolje 5 i 6 mjesto

 

 

Fotografije

Skijaški klub Jaska

Škola skijanja

View more