Nakon treniranja na otvorenom i ljetne pauze nastavlja se uspješan projekt već 8 godinu zaredom u organizaciji Zajednice.

Pod vodstvom kineziologa, program korektivne gimnastike, kako joj samo ime govori obuhvaća skup fizičkih vježbi doziranih prema intenzitetu, vrsti i trajanju, koje se primjenjuju preventivno, kada deformitet još nije nastupio ili terapijski, kada je već deformitet nastao u cilju sprečavanja daljnjeg progresa oštećenja.

Povećanje snage i fleksibilnosti mišića, povećanje amplitude pokreta i poboljšanje koordinacije pokreta najčešće su pozitivni efekti vježbanja u sklopu ovog programa.

Program je besplatan za sve zainteresirane osobe 3. životne dobi u jutarnjim terminima, u dvije grupe od 8.15 i 9.15 utorkom i subotom na SRR „Centrala“. Program je financiran od Zajednice i partnera tvrtke Jamnice.

Obzirom na situaciju vezano za COVID – 19, broj polaznika po grupama je ograničen, te su uz određene upute i preporuke osigurani uvjeti kojim se omogućuje polaznicima normalno vježbanje.

 

IMG 20201006 083258