Po prvi puta u povijesti, Sportska zajednica Grada Jastrebarskog namijenila više od milijun kuna za svoje članice.

Na sjednici Skupštine u četvrtak 4. ožujka 2021. godine koja je iz epidemioloških razloga održana online jednoglasno su usvojene sve točke dnevnog reda, a među njima i izvješća o financijama i radu Zajednice u prošloj 2020. godini.

Preko milijun kuna za planove i programe klubovima

Temeljem financijskog plana koji je usvojen u prosincu prošle godine, na "online" sjednici usvojena je i detaljna raspodjela financija po svim klubovima za 2021. godinu. Tako, po prvi puta u povijesti Zajednice sredstva koja su direktno namijenjena klubovima prelaze iznos od milijun kuna. Sredstva su namijenjena članicama Zajednice s ciljem realizacije zacrtanih planova i programa, a koje su planirali u ovoj godini. Uz ulog od točno 1.051.214,00 kuna, dodatno su osigurana i sredstva za najam sportskih dvorana te liječničkih pregleda koji se podmiruju preko Zajednice.

Podsjetimo, Sportska zajednica Grada Jastrebarskog je sa Gradonačelnikom grada Jastrebarskog Zvonimirom Novoselom prošlog mjeseca potpisala dosad „najteži“ ugovor vrijedan milijun i 710 tisuća kuna, a dodatno je, u Proračunu Grada osigurano još pola milijuna kuna za sufinanciranje izgradnje igrališta sa umjetnom travom. Razlog za povećanjem i osiguravanjem dodatnih financijskih sredstava u Proračunu Grada Jastrebarskog su dosadašnji rezultati i kvaliteta rada Sportske zajednice i njenih projekata kojim će se dodatno doprinijeti razvoju sporta i stvaranju adekvatnih uvjeta sportaša u našem gradu.

Tenis klub Tenis Jaska i Stolnoteniski klub Jastrebarsko nove članice Zajednice.

Na Sjednici su u članstvo zajednice primljene i nove članice. Tk Tenis Jaska, udruga je koja postoji duži niz godina, ali pod nazivom DZSIR Jaska s kojom Zajednica ima potpisan ugovor o korištenju teniskih terena na SRC Centrali . Udruga je promijenila naziv kako bi mogla organizirat turnire za koje je važno da imaju predznak „tenis klub“. Uz organiziranje turnira, svakako jedan od važnijih ciljeva kluba je podizanje interesa i škole tenisa na novu razinu u odnosu na kojoj je danas. Stk Jastrebarsko je udruga koja je striktno usmjerena na rekreaciju građana i organizaciju rekreacijskih turnira. Aktivnosti provode u prostoru koji su samostalno uredili i u kojem održavaju rekreacijske mečeve i mečeve „SOKAZ lige“, jedno od najvećih amaterskih natjecanja.