Zbog epidemioloških mjera koje su donijete u svrhu borbe protiv pandemije Covid – 19, nije se mogla redovno održati sjednica Skupštine Sportske zajednice, već se ista održala elektronskim putem, dok su prije same e-sjednice održani radni sastanci.

Unatoč tome, ali i zbog važnost tema koje su bile na dnevnom redu o kojima se trebalo raspravit te glasati, organizirani su radni sastanci gdje su predstavnici sportskih udruga bili dodatno upoznati, ali imali i mogućnost dati svoja mišljenja, prijedloge i zaključke.

Na dva radna sastanka među ostalom prezentiran je rebalans financijskog plana za 2020 godinu i financijski plan za 2021. godinu, kao i plan rada u novoj godini.

Novi kriteriji sufinanciranja

Zasigurno, najvažniji dio radnih sastanka bili su novi kriteriji za sufinanciranje trenažnih i natjecateljskih aktivnosti klubova gdje su se predstavnici istih najviše i zadržali u raspravi.

U dodatnim pojašnjenjima predsjednik Domagoj Šlat istaknuo je da su dosadašnji kriteriji u trenutcima kada su se donosili bili dobri, no zbog promjena u sportu, klubovima i Zajednici u zadnjih 4 godina i nemogućnosti brže prilagodbe klubovima donijet je novi prijedlog.

Isti je kasnije putem elektronskog glasanja i jednoglasno usvojen.

IMG 20201222 201216

Članstvo Zajednice

Uz ostale točke dnevnog reda koje su bile administrativne naravi, te su se kasnijem elektronskim glasanjem i usvojile, dogodile su se i promjene u članstvu same Zajednice.

Nažalost zbog neaktivnosti na području Grada Jastrebarskog i neispunjenja svojih obaveza prema članicama i Zajednici iz članstva je brisana udruga BK Klub koturaša Jastrebarsko. Na radnim sastancima bili su i predstavnici udruge „Tilček team-a“ koji su u kratkim crtama prezentirali svoj rad i planove, te dodatno pojasnili zbog čega su uputili zamolbu za prihvaćanje u punopravno članstvo u Zajednicu.

Predsjednik Šlat istaknuo je da će Zajednica biti uvijek otvorena za sve koji žele doprinijeti razvoju sporta i rekreacije na području Grada, pa tako i za sve one koji će se eventualno reaktivirati i imati jasne ciljeve i planove.

Udruga Tilček team primljena je u punopravno članstvo.

IMG 20201222 201200

Teška vremena za sport.

U kratkom obraćanju, predsjednik Zajednice Domagoj Šlat istaknuo je da se amaterski sport, pogotovo onaj za najmlađe nalazi u jako teškoj situaciji. Zbog pandemije Covida – 19 već se nakon prve prisilne pauze u proljeću u klubovima osjetio manjak djece koji su nastavili s treninzima. Nada se što ranijem ponovnom otvaranju sportskih objekata i pozvao sve klubove da zajedničkim snagama pokušamo vratiti svu djecu ponovno na sportska borilišta i terene.